Gezonde pannenkoeken zijn een geweldige ontbijtoptie, en ze zijn ook een handige manier om uw dagelijkse vezel te krijgen. Ze kunnen worden gemaakt met vezelsrijke bloem en op smaak gebracht met fruit en noten. Ze zijn ook geweldig voor maaltijdbereiding. U kunt een basisrecept voor pannenkoeken gebruiken of experimenteren met het toevoegen van meer ingrediƫnten om een verscheidenheid aan smaakvolle pannenkoeken te creƫren.
Kies een bloem die vrij is van tarwe en zuivelproducten om gezonde pannenkoeken te maken. Volle korrelpannenkoekenmixen zijn meestal de hoogste vezels. Je kunt pannenkoekenmixen vinden met tussen 2 en 4 gram eiwit per portie, meestal van erwt, wei of zaden. Gezonde pannenkoeken kunnen ook worden gemaakt met quinoa of boekweitvlokken.
Een andere optie voor gezonde pannenkoeken is appelmoes, die heerlijk en voedzaam is. Deze pannenkoeken zijn ook dik en donzig en gemaakt zonder eieren, bloem of boter. Ze zijn ook snel te maken - je kunt een anti -aanbakpan gebruiken, het beslag in gieten en twee minuten koken. Het beslag absorbeert de olie uit de pan, dus misschien wilt u een paar batches maken.
Als je 's ochtends geen zin hebt om het ontbijt te bereiden, kun je overgebleven pannenkoeken altijd in een luchtdichte container bevriezen. Vervolgens kunt u ze op een magnetron of broodrooster verwarmen. Deze pannenkoeken kunnen maximaal drie maanden worden ingevroren. Zorg ervoor dat ze volledig afkoelen voordat ze ze opslaan.